Green Friday 2023

Dit jaar omarmt Zenvya de liefde voor de natuur met een uniek evenement: Green Friday. In plaats van de traditionele Black Friday-rush, nodigen we je uit om deel te nemen aan een dag van bewustwording van de impact van onze keuzes op het milieu. Dit betekent dat we niet meedoen aan Black Friday!

Maar Groene Vrijdag gaat verder dan het voorkomen van extreme aanbiedingen. Het is een dag waarop we bewustwording willen creëren over de impact van de detailhandel op het milieu en de samenleving. 

Wat doet Zenvya op Green Friday?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel binnen Zenvya en daarom kiezen wij bewust er niet voor om mee te doen aan deze 'Black Friday' hype. We werken namelijk met een gift van Moeder Natuur, namelijke echte edelstenen.

Wij vinden het belangrijk dat zo'n mooi product, met liefde kan worden gemaakt en daarom geloven wij niet in massaproductie (Dat waar Black Friday om gaat). Als het in massa wordt gemaakt, betekent het vaak dat de productie goedkoper is en degene die het maakt, dus minder krijgt betaald per sieraad of meer onder druk staat. Dat voelt voor ons niet eerlijk. Kwaliteit voor Kwantiteit! Zeker met edelstenen. Dat moet goed voelen. 

Geen kortingen 

Black Friday heeft een enorme impact op ons milieu. Duizenden retailers produceren in grote massa's, om tijdens dit weekend zoveel mogelijk verkopen met hoge kortingen te realiseren. Wij geven daarom juist dit weekend geen 'Black Friday' kortingen. Alhoewel wij wel eens een leuke actie hebben met onze nieuwsbrief, zullen wij nooit meedoen aan deze Black Friday beweging! Het zorgt voor extreme massaproductie en vervuiling op de natuur!

Wij versturen geen orders

Op Green Friday leggen wij het werk even stil en gaan we ons in de natuur mengen. Dit betekent dat er geen orders worden ingepakt op Green Friday. Dit doen we maandag pas weer. 

Doneer een boom of ga de natuur in

Om iets terug te doen aan de natuur, vragen we je om bijvoorbeeld vrijwilligers werk in de natuur te doen of een boom te doneren aan Trees for All. Ook kun je een wandeling maken en zwerf afval opruimen. 

Ga naar het museum

Zenvya ligt in 2 prachtige musea's, waar biodiversiteit en dus de natuur  centraal staat. Namelijk Naturalis en ook Museon Omniversum. Bezoek een van deze musea's komend weekend of breng een donatie aan hen.