Amethist in de astrologie

Amethist in de astrologie

Al eeuwenlang worden edelstenen gewaardeerd vanwege hun veronderstelde krachten en eigenschappen in de wereld van astrologie. Elke edelsteen wordt geassocieerd met bepaalde planeten, sterrenbeelden en kosmische energieën. Volgens de astrologie kunnen edelstenen ons helpen om in harmonie te komen met deze energieën en om positieve veranderingen in ons leven te bevorderen. Eén van de meest fascinerende en betoverende edelstenen die vaak wordt geassocieerd met astrologie is de amethist.

Bij welke sterrenbeelden past amethist?

Amethist wordt traditioneel geassocieerd met verschillende sterrenbeelden in de westerse astrologie, waaronder:

 • Kreeft (21 juni - 22 juli)
 • Ram (21 maart - 19 april)
 • Weegschaal (23 september - 22 oktober)
 • Tweelingen (21 mei - 20 juni)
 • Vissen (19 februari - 20 maart)
 • Waterman (20 januari - 18 februari)

Waarom past amethist bij deze sterrenbeelden?

Amethist wordt geassocieerd met de energieën van intuïtie, spiritualiteit en bescherming. Deze eigenschappen sluiten goed aan bij de kenmerken van de genoemde sterrenbeelden.

 • Kreeften zijn gevoelig, intuïtief en hebben behoefte aan emotionele bescherming. Amethist kan hen helpen om hun intuïtie te versterken en emotioneel in balans te blijven.
 • Rammen staan bekend om hun moedige en energieke karakter. Amethist kan hen helpen om innerlijke rust te vinden, hun intuïtie te vergroten en hun geest te kalmeren.
 • Weegschalen hebben een sterke behoefte aan harmonie en evenwicht. Amethist kan hen helpen om emotioneel evenwicht te bereiken en hun spirituele ontwikkeling te bevorderen.
 • Tweelingen zijn nieuwsgierig en hebben een veelzijdige geest. Amethist kan hen helpen om helderheid en focus te krijgen in hun denken, en hen ondersteunen bij hun spirituele groei.
 • Vissen zijn dromerig en gevoelig. Amethist kan hen helpen om hun intuïtie te versterken, emotionele healing te bevorderen en hen te beschermen tegen negatieve energieën.
 • Watermannen zijn visionair, intellectueel en rebels. Amethist kan hen helpen om hun intuïtie te versterken en hen te verbinden met hogere spirituele krachten.

Pas een amethist alleen bij deze sterrenbeelden of maakt dit niet uit?

Hoewel amethist vaak wordt geassocieerd met de genoemde sterrenbeelden, betekent dit niet dat andere sterrenbeelden er geen baat bij kunnen hebben. De kracht en energie van edelstenen kunnen voor iedereen gunstig zijn, ongeacht hun sterrenbeeld. Het is belangrijk om te onthouden dat de energie van een edelsteen niet alleen wordt beïnvloed door astrologische associaties, maar ook door de individuele resonantie en intentie van de drager.

Dus, als je je aangetrokken voelt tot de prachtige paarse tinten van de amethist en de betoverende energie die het uitstraalt, aarzel dan niet om deze edelsteen te omarmen, ongeacht je sterrenbeeld. De kalmerende en beschermende eigenschappen van amethist kunnen je helpen om in balans te komen, je intuïtie te versterken en spirituele groei te bevorderen.

Kortom, amethist is een betoverende edelsteen die bij meerdere sterrenbeelden past, waaronder Kreeft, Ram, Weegschaal, Tweelingen, Vissen en Waterman. De energieën van amethist resoneren goed met de unieke eigenschappen van elk van deze sterrenbeelden. Dus, als je op zoek bent naar een steen die je kan helpen in je persoonlijke groei en spirituele reis, overweeg dan zeker om amethist in je leven te verwelkomen.

Back to blog