Labradoriet en Meditatie

Labradoriet en Meditatie

Labradoriet is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn unieke iriserende kleuren en spirituele eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in meditatiepraktijken vanwege zijn vermogen om diepe ontspanning, innerlijke vrede en spirituele verbinding te bevorderen. In dit artikel verkennen we de relatie tussen labradoriet en meditatie, en hoe je deze krachtige steen kunt gebruiken om je meditatiepraktijk te verdiepen.

Labradoriet en Energiebescherming

Een van de belangrijkste eigenschappen van labradoriet is zijn vermogen om een beschermend schild te creëren tegen negatieve energieën. Dit maakt het een uitstekende metgezel tijdens meditatie, waarbij het je kan helpen om een veilige en serene ruimte te creëren. Het dragen of vasthouden van een labradoriet tijdens meditatie kan je helpen om energetische storingen af te weren en je te concentreren op je innerlijke reis.

Labradoriet en Innerlijke Rust

Meditatie draait om het vinden van innerlijke rust en kalmte te midden van de drukte van het dagelijks leven. Labradoriet kan een waardevol hulpmiddel zijn om deze staat van innerlijke rust te bereiken. Door te mediteren met labradoriet, kun je de rustgevende en kalmerende energieën van de steen absorberen, waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen en je geest kunt laten kalmeren.

Labradoriet en Intuïtieve Ontwikkeling

Labradoriet wordt ook geassocieerd met intuïtieve ontwikkeling en het stimuleren van spirituele groei. Het kan je helpen om je intuïtie te versterken en dieper in contact te komen met je innerlijke wijsheid tijdens meditatie. Het dragen of vasthouden van labradoriet tijdens meditatie kan je helpen om de subtiele signalen en inzichten van je intuïtie beter waar te nemen.

Labradoriet en Innerlijke Visie

Een bijzondere eigenschap van labradoriet is zijn vermogen om innerlijke visie en helderziendheid te bevorderen. Dit maakt het een waardevolle metgezel tijdens meditatie, waarbij je je kunt richten op het verkennen van je innerlijke werelden en hogere dimensies. Labradoriet kan je helpen om toegang te krijgen tot diepe inzichten en verborgen kennis, en om een dieper begrip van jezelf en de wereld om je heen te verkrijgen.

Hoe Labradoriet te gebruiken tijdens Meditatie

Om labradoriet effectief te gebruiken tijdens meditatie, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Reiniging: Begin met het reinigen van je labradoriet om eventuele negatieve energieën te verwijderen. Je kunt dit doen door de steen onder stromend water te houden of hem te omringen met rook van salie, palo santo of wierook.
  2. Intentie stellen: Neem even de tijd om je intentie voor je meditatiepraktijk te bepalen. Wat wil je bereiken of verkennen tijdens je meditatie? Formuleer je intentie duidelijk en positief.
  3. Plaatsing: Plaats je labradoriet op een plek die voor jou comfortabel aanvoelt tijdens de meditatie. Dit kan in je hand zijn, op je schoot, voor je op een meditatiekussen of ergens anders waar je een sterke verbinding voelt.
  4. Focus op de steen: Tijdens de meditatie kun je je aandacht richten op de labradoriet. Observeer de kleuren en patronen van de steen, voel zijn energie en laat jezelf openstaan voor de wijsheid en inzichten die het kan brengen.
  5. Innerlijke stilte: Laat de labradoriet je begeleiden naar een staat van innerlijke stilte en ontvankelijkheid. Sta toe dat gedachten voorbij drijven en richt je aandacht op je ademhaling, je lichaam en de ervaring van het moment.
  6. Dankbaarheid: Sluit je meditatie af door dankbaarheid te tonen voor de helende en verrijkende energieën van labradoriet. Neem even de tijd om stil te staan bij eventuele inzichten die je hebt ontvangen tijdens je meditatie.


Labradoriet kan een krachtige metgezel zijn op je meditatiereis, waarbij het je helpt om diepere niveaus van ontspanning, innerlijke rust en spirituele verbinding te bereiken. Door bewust met labradoriet te werken tijdens je meditatiepraktijk, kun je de volledige voordelen van deze prachtige steen ervaren en jezelf openstellen voor nieuwe inzichten en groei.

Back to blog